• Thotë imam Ibn Kajim el-Xheuzije (Allahu e mëshiroftë) në librin e tij “Zadul Mead” (4/296): “Misvaku ka disa dobi: 1- Pastron gojën. 2- Forcon mishin e dhëmbëve. 3- Ndalon gëlbazën. 4- Pastron shikimin. 5- Largon zverdhjen e dhëmbëve. 6- Shëron stomakun. 7- Pastron zërin. 8- Ndihmon në tretjen e ushqimit. 9- Lehtëson rrugët e të shprehurit. 10- Të bën aktiv ndaj leximit. 11- Të bën aktiv ndaj përmendjes së Allahut. […]

  16 Dobi qe perfitojme nga perdorimi i misvakut

  Thotë imam Ibn Kajim el-Xheuzije (Allahu e mëshiroftë) në librin e tij “Zadul Mead” (4/296): “Misvaku ka disa dobi: 1- Pastron gojën. 2- Forcon mishin e dhëmbëve. 3- Ndalon gëlbazën. 4- Pastron shikimin. 5- Largon zverdhjen e dhëmbëve. 6- Shëron stomakun. 7- Pastron zërin. 8- Ndihmon në tretjen e ushqimit. 9- Lehtëson rrugët e të shprehurit. 10- Të bën aktiv ndaj leximit. 11- Të bën aktiv ndaj përmendjes së Allahut. […]

 • Ka thene Jahja bin Seid: Nje njeri mund te hyje ne Zjarr per shkak te nje vepre te mire qe ai kryen dhe dikush tjeter mund te hyje ne Xhenet per shkak te nje vepre te keqe qe kryen. I pari vepron mire dhe mburret me te, prandaj hyn ne Zjarr, kurse i dyti vepron keq dhe vazhdimisht pendohet per te, prandaj hyn ne Xhenet. Allahu i Madheruar ka thene: […]

  Kur vepra e mire te fute ne Zjarr dhe kur vepra e keqe te fut ne Xhenet!

  Ka thene Jahja bin Seid: Nje njeri mund te hyje ne Zjarr per shkak te nje vepre te mire qe ai kryen dhe dikush tjeter mund te hyje ne Xhenet per shkak te nje vepre te keqe qe kryen. I pari vepron mire dhe mburret me te, prandaj hyn ne Zjarr, kurse i dyti vepron keq dhe vazhdimisht pendohet per te, prandaj hyn ne Xhenet. Allahu i Madheruar ka thene: […]

 • Ka thene Jahja bin Dinar: Diturite jane pese lloje: 1. Dituri qe eshte jeta e dynjase dhe ajo eshte dituria e teuhidit. 2. Dituri qe eshte ushqimi i fese dhe ajo eshte dituria e perkujtimit dhe meditimit ne kuptimet e Kuranit dhe Hadithit. 3. Dituri qe eshte ilaci i fese dhe ajo eshte dituria e fetvase, kur dikujt i ndodh dicka dhe ka nevoje per dikend qe t’ia sheroje problemin. […]

  5 Fjale te arta nga Jahja bin Dinar

  Ka thene Jahja bin Dinar: Diturite jane pese lloje: 1. Dituri qe eshte jeta e dynjase dhe ajo eshte dituria e teuhidit. 2. Dituri qe eshte ushqimi i fese dhe ajo eshte dituria e perkujtimit dhe meditimit ne kuptimet e Kuranit dhe Hadithit. 3. Dituri qe eshte ilaci i fese dhe ajo eshte dituria e fetvase, kur dikujt i ndodh dicka dhe ka nevoje per dikend qe t’ia sheroje problemin. […]

 • “Në çfarëdo pune që të jesh, çfarëdo gjëje që të lexosh nga Kurani dhe çfarëdo pune që të bëni (o njerëz), Ne jemi dëshmitarë, kur ju të thelloheni në të.” Junus 61 Dikush e pyeti Ebu Musa el Esh’ariun, si e lexon Kur’anin? Ai tha: “E lexoj ne namazin tim, kur jam hipur mbi kafshe dhe kur shtrihem mbi krevat. E lexoj ate (Kur’anin) kohe pas kohe.” Kur Omeri e […]

  Gjendja e te pareve tane me Kuranin

  “Në çfarëdo pune që të jesh, çfarëdo gjëje që të lexosh nga Kurani dhe çfarëdo pune që të bëni (o njerëz), Ne jemi dëshmitarë, kur ju të thelloheni në të.” Junus 61 Dikush e pyeti Ebu Musa el Esh’ariun, si e lexon Kur’anin? Ai tha: “E lexoj ne namazin tim, kur jam hipur mbi kafshe dhe kur shtrihem mbi krevat. E lexoj ate (Kur’anin) kohe pas kohe.” Kur Omeri e […]

Page 1 of 17012345...10152025303540...Last »