Duaja që duhet të bësh në Natën e madhe te Kadrit

Duaja që duhet të bësh në Natën e madhe te Kadrit

Aishja e pyet Pejgamberin alejhi selam se nëse do të kuptonte se ishte natë kadri cfarë lutje të bënte? Atëherë Pejgamberi alejhi selam i tregoi: Thuaj: Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fa’fu anni. (…

Read More
7 Pika se si ta mposhtesh epshin.

7 Pika se si ta mposhtesh epshin.

Ibn Xheuzi na tregon 7 pika per ta mposhtur epshin. 1. Te menduarit se Allahu nuk te ka kriju per kete pune, po per dicka tjeter. 2.Mendo o njeri i ngrat, sa begati dhe sa…

Read More
Lutjet nga Kur’ani që  ju qetësojnë shpirtin.

Lutjet nga Kur’ani që ju qetësojnë shpirtin.

Lutjet nga Kur’ani: – “Zoti ynë, ne i kemi bërë padrejtësi vetes sonë, nëse Ti nuk na fal dhe nuk na mëshiron, atëherë do të jemi prej të humburve”. (El-A’raf: 23) – “O Zot, më…

Read More
5 rregullat qe duhet ti dish kur merr abdes

5 rregullat qe duhet ti dish kur merr abdes

1- Përmendja e emrit të Allahut në fillim të abdesit. Në fillim themi “Bismilahi Rrahmani Rrahim”. Në lidhje me këtë transmetohen disa hadithe të dobëta, të cilat kur tubohen së bashku e shtojnë besueshmërinë e…

Read More
4 Dobite e lyerjes se syve me kuhl

4 Dobite e lyerjes se syve me kuhl

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Ju këshilloj për ithmid-in (pigment arab për sytë) para se të flini, sepse ai është kohli më i mirë, i cili ndriçon (forcon) shikimin dhe…

Read More
4 Mrekullitë e Kuranit për ate qe hesht

4 Mrekullitë e Kuranit për ate qe hesht

1 – Allahu thotë në Kuran që ta adhurojmë Atë me zë përulës, sidomos në namaz. Kuptimi me zë të ulët, përulës është qetësia, meditimi në kuptimet e ajeteve kuranore dhe lehtësimi i leximit të…

Read More
Një kategori njerëzish që të do jenë nën hijen e Allahut në Ditën e Gjykimit.

Një kategori njerëzish që të do jenë nën hijen e Allahut në Ditën e Gjykimit.

Safuan bin Selim, njeri nga Tabiinet (Allahu e meshirofte), rralle here dilte nga xhamia. Ne rastet kur dilte nga xhamia qante dhe thoshte: “Kam frike se nuk me jepet mundesia te kthehem perseri.” Lidhja e…

Read More
5 Zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën (video)

5 Zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën (video)

Sipas të dhënave historike, në shekullin e 15-të, kafeja u bë pije shumë e famshme tek myslimanët në Jemen, në gadishullin jugor arabik. Legjendat thonë se barinjtë, dikush thotë në Jemen e dikush në Etiopi,…

Read More
A pranohet namazi ku ke papasterti ne rrobe?

A pranohet namazi ku ke papasterti ne rrobe?

Shejh AbdulAziz ibën Baz (Allahu e mëshiroftë!): Kush falet duke pasur në trupin e tij ose në rroben e tij papastërti dhe nuk e mëson (kupton) këtë vetëm se pas mbarimit të namazit, namazi i…

Read More
20 vepra te bukura se si duhet te sillet muslimani me vellain e tij musliman

20 vepra te bukura se si duhet te sillet muslimani me vellain e tij musliman

  1- Fillo i pari me selam dhe përshëndetje ndaj tjerëve, sepse selami e rehaton dhe qetëson tjetrin. 2- Buzëqeshu, sepse buzëqeshja ka ndikim magjepsës dhe i afron zemrat e njerëzve. 3- Shfaq interesimi dhe…

Read More
Si të këshillosh prindin i cili është i dhënë pas mëkateve dhe gabimeve?

Si të këshillosh prindin i cili është i dhënë pas mëkateve dhe gabimeve?

Pyetje: Babai im është tejet i dhënë pas mëkateve dhe nuk i pranon këshillat e mia. Çfarë të bëj? Përgjigje: E lusim Allahun ta udhëzojë babanë tënd dhe t’ia mundësojë atij pendimin! Të porosis që…

Read More