7 grupe njerezish i strehon Allahu ne hijen e Tij

0
260

Trasmetohet nga Ebu Hurejra se i derguari Allahut (alejhi selam) ka then:
Shtate grupe njerezish i strehon Allahu ne hijen e Tij, ate dite qe sdo te ket hije tjeter pos saj:
1-Prijesin e drejte.
2- Te riun qe e kaloi rinin ne adhurimin e Allahut.
3-Burrin qe e ka lidhur zemren me xhamiat.
4- Dy burra qe u deshten per hir te Allahut dhe u ndane per hir Tij.
5-Nje burr qe e fton nje grua me post dhe e bukur, ndersa ai i thot asaj une i frikesohem Allahut.
6-Nje burr qe jep lemosh dhe e fshef ate, saqe mos e dij dhe dora e majte se cfar dha e djathta.
7-Dhe nje burr qe e permend Allahun ne vetmi dhe i lotojn syte.

[Mutefekun alejhi].