Si te largon brengat e pikëllimet

Si te largon brengat e pikëllimet

Imam ibn Baz (Allahu e mëshiroftë) thotë: “Prej shkaqeve më të rëndësishme, nëpërmjet të cilave Allahu i largon brengat e pikëllimet, është shpeshtimi i përmendjes së Allahut të Lartësuar, shpeshtimi i dërgimit të salavateve për…

Read More
5 rastet ku duhet te ndalosh se perdorur celularin

5 rastet ku duhet te ndalosh se perdorur celularin

Shejh Abdulaziz Es-Sed’han (Allahi e ruajtte!): Te keshilloj qe mos ta perdoresh internetin gjate kohes: -kur nget makinen, -kur bisedon me ndonje prej njerezve e ne vecanti me prinderit, -kur je ne xhami, -gjate kohes…

Read More
Keshille per cdo mashkull qe sillet keq me familjen e tij.

Keshille per cdo mashkull qe sillet keq me familjen e tij.

Ka thënë imam Malik Bin Enes, Allahu e mëshiroftë: “Duhet që burri (kryefamiljari) të sillet mirë me familjarët e tij, derisa të jetë personi më i dashur për ta”. 📚 المنتقى شرح الموطأ 7/212. Lind…

Read More
Lutja qe bente profeti alejhi selam cdo dite pas namazin te sabahut

Lutja qe bente profeti alejhi selam cdo dite pas namazin te sabahut

Shejh AbduRezzak El-Bedr (Allahu e ruajttë) thotë: “Nëpërmjet dijes fetare peshohen gjërat, dallojmë hallallin prej haramit, i dimë dispozitat fetare, si dhe e dallojmë të vërtetën prej të kotës dhe udhëzimin prej devijimit. Për këtë…

Read More
Mos e humb jeten tende duke u defryer dhe larguar zemren tende nga adhurimi i Zotit

Mos e humb jeten tende duke u defryer dhe larguar zemren tende nga adhurimi i Zotit

“Nëse njeriu nuk ka teuhid (njehsimi i Allahut), ai, realisht, e ka humbur jetën. Ai nuk ka jetë dhe jeta e tij nuk ka shije. A nuk jeton, edhe nëse ec e lëvizë mbi sipërfaqen…

Read More
4 gjëra i pranojnë pothuajse të gjithë njerëzit, por ndryshe sillen:

4 gjëra i pranojnë pothuajse të gjithë njerëzit, por ndryshe sillen:

Shekik bin Ibrahimi ka thënë: ‘’Katër gjëra i pranojnë pothuajse të gjithë njerëzit, por ndryshe sillen: 1. Thonë se janë robër të Allahut, por sillen sikur janë të lirë dhe të pavarur. 2. Thonë se…

Read More
Ja cduhet te besh nese do te shtohet bereqeti dhe te zgjatet jeta

Ja cduhet te besh nese do te shtohet bereqeti dhe te zgjatet jeta

Vlera e mbajtjes se lidhjeve farefisnore Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ka thene: E kam degjuar te Derguarin e Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem te thote: “Kush deshiron qe t’i shtohet furnizimi dhe…

Read More
Kur zgjohesh nga gjumi mos harro thuaj këto lutje

Kur zgjohesh nga gjumi mos harro thuaj këto lutje

# kur zgjohesh nga gjumi mos harro thuaj këto lutje # ” falënderimi i takon Allahut, i cili na ngjalli pasi na bëri të vdesim dhe Atij i rikthehemi ”. Buhariu ” falënderimi i qoftë…

Read More
Fjalet qe ndryshuan jeten e fallxhorit kur takoi Muhamedin alejhi selam

Fjalet qe ndryshuan jeten e fallxhorit kur takoi Muhamedin alejhi selam

Drithëroi zemrat fjala: 💎”INEL HAMDE LI-LAH”. (إِنَّ الْحَمْدُ للهِ )💎 E dëgjojmë vazhdimisht këtë fjalë, por nuk i kushtojmë kujdes. Hutbet, ligjeratat, fjalimet shpeshherë fillojnë me këtë fjalë. Kjo fjalë (me përmbajtjen vijuese) ka dridhur…

Read More
Cdo femije duhet te lutet per prinderit e tij

Cdo femije duhet te lutet per prinderit e tij

“Duaja që bën fëmija për prindin e tij, sidomos kur fëmija është besimtar i mirë, është e pranuar dhe i bën dobi prindërve të tij! Ashtu siç ka ardhë në hadith se një personi do…

Read More
Keto jane kohet kur njeriu duhet te vecohet me veten e tij

Keto jane kohet kur njeriu duhet te vecohet me veten e tij

Ka thënë dijetari i Islamit, Ibn Tejmijete -Allahu e mëshiroftë-: “Duhet patjetër që robi të ketë disa kohë ku veçohet për: Lutje drejtuar Allahut, Zotit të botëve. Ta përmendi Atë. Të falet. Të meditojë. T’i…

Read More