Shoqeria e keqe

0
659

Nje njeri i mire ka thene:”Ruaju nga shoqeria e keqe,sepse Ebu Talibi me se shumti dem i ka shkaktuar miqte e keqij. Kur ka dashur qe te thote:
“La ilahe il-lAllah’ata i kane thene:’Mos e bej kete’.”

Aliu r.a. ka thene: ”Tentoni dhe mundohuni qe te rrini me njerez te mire sepse ata jane ndihmetare edhe ne kete bote dhe ne boten tjeter.”

Dikush pyeti? ”O Ebu Sahan, e dime se mund te na ndihmoje njerezit ne kete bote, por si do te na ndimojne ne boten tjeter?”
Aliu r.a. u pergjigje:”Valle nuk e keni degjuar ajetin Kur’anor:

Ate dite shoket e ngushte do te jene armiq te njeri-tjetrit,pervec atyre qe ishin te sinqerte ne miqesi.”(Zuhruf,67)

E lusim Allahun qe te na ruaj dhe mbroje nga shoqeria e keqe,sepse Pejgamberi a.s. sic eshte shenuar ne te dy Sahihet e krahasuar me gjyrykun e farketarit.

Pejgamberi a.s. ka thene:“Njeriu eshte me ate qe do.“Buhari,Muslimi

Po ashtu Pejgamberi as ka thene:”Njeriu eshte me fene e shokut te tij,per kete shkak le te shikoje se me ke do te shoqerohet. Ebu Davudi

Per kete Imam Shafiu i ka thene vargjet te cilat shfaqin modestine e tij:
“I dua ata te mire edhe pse vete nuk jam prej tyre ndoshta(ne Diten e Gjykimit) do ta meritoje ndermjetesimin e tyre.

I urrej veprat e te cileve jane te shemtuara,
E urrej ate qe mekatet i ka si tregtine qe ben
Edhe pse artikujt i kemi te njejte”