Si duhet te sillemi me ata qe na pergojojne?

0
1508

Rabi bin Sabih thote: Nje here i thash Hasenit (Basriut):

Ketu jane ca njerez qe hulumtojne te metat e fjaleve te tua qe te gjejne rruge ne perfoljen ndaj teje!

Haseni i tha: Mos e merr per te madhe ate qe sheh, sepse une e kam nxitur shpirtin per xhenetin e perhershem dhe ai e ka pranuar, e kam nxitur per te qene prane Meshiruesit dhe ai eshte afruar, jam munduar ta bind se eshte i ruajtur nga fjalet e njerezve dhe nuk kam gjetur rruge.

Sepse kam pare njerezit qe nuk kenaqen me krijuesin e tyre dhe mesova se nuk mund te kenaqen me nje krijese si puna e tyre.

E percjell Ebu Nuajmi ne librin e tij El Hiljeh (6/307).

Perktheu Fation Isufi

Subscribe