Cfarë duhet të bëjmë kur kemi falur namazin në drejtim të gabuar?

0
1917

Pyetje: Nje grua eshte falur ne shtepine e saj te re per nje muaj me radhe ne drejtim te kundert te Kibles pa e ditur, me pas e mesoi se nga eshte drejtimi i skate i kibles a detyrohet te beje dicka?

Pergjigje: Kjo grua, duhej te kishte pyetur me te hyre ne shtepi te re, fqinjet e saj se nga eshte drejtimi i kibles?
Ose te kishte pyetur njerezit prej te cileve mund ta kete blere shtepine.

Nisur nga kjo themi: Ajo duhet ti perserise namazet qe i ka falur ne drejtim te kundert nga kibla njeri pas tjetrit dhe jo sic mendojne njerezit qe per cdo namaz farz te fale nje namaz tjeter (nga ato qe i ka faluar jo ne drejtim te kibles).
Perkundraz i fal njeri pas tjetrit sipas mundesise se saj.

[Ibn Uthejmin]
Perktheu Fatjon Isufi.

Subscribe