7 pika se si ta mposhtesh epshin.

0
285

Ibn Xheuzi na tregon 7 pika per ta mposhtur epshin.

1. Te menduarit se Allahu nuk te ka kriju per kete pune, po per dicka tjeter.

2.Mendo o njeri i ngrat, sa begati dhe sa vlera i ka humb njeri per shkak te pasimit te epshit. Mendo Iblisin cka ka humb. Ai i vetmi prej xhindve ka nejt me melaqe, por pasimi i epshit…

3.Ta din se kete kenaqesi qe po e fiton permes epshit, eshte kalimtare dhe ka fund.

4. Nese nuk ke mundesi me perjetu qysh deshton qysh humb qysh denohesh atehere kqyri tjeret qysh ju ka bo vaki. Kqyre faraonin cfare pushteti e ka humb.

5. Njeriu me mendu rreth asaj qe po don me bo.

6. Te mendon njeriu , sa here ndokush e ka mposht kete epsh e ka ndi knaqesine dhe freskin ne zemer, dhe sa here ndokush ju ka nenshtru ketij epshi e ka ndi nje poshtrim ne zemer.

7. Te mendon njeriu se ata te cilet gjate historise se njerzimit e kane mposhtur epshin e tyre, per ta ngritur zemren dhe ta mposhtin shejtanin jane lavdruar dhe kane mbetur me permendje te mire sa te jete dynjaja.

Subscribe