6 gabime qe jan perhapur sot tek muslimanet

0
5132

Prej gabimeve te perhapura ne mesin e muslimaneve

1. Mbyllja e syve ne namaz. Shejh Iben Uthejmini (Allahu e meshirofte) thote: E sakta eshte se ky veprim urrehet sepse njeriu keshtu perngjason me mexhuzet ne adhurimet e tyre.

2. Mos bashkimi dhe drejtimi i safeve ne namaz.
Pasojat e ketij veprimi kane bere qe muslimanet t’i largojne zemrat nga njeri-tjetri duke u percare. Sic ka lajmeruar per kete Profeti salAllahu alejhi ue selem.

3. Dalja e gruas per ne xhami e parfumosur. Profeti alejhis selam ka ndaluar nga nje veprim i tille.

4. Besimi i disa grave se gruaja gjate kohes se menstruacioneve nuk duhet ta laj koken/floket. Kjo thenie nuk ka baze.

5. Falja e namazit nga ana e femres duke pasur kembet e zbuluara. Namazi ne kete rast eshte i pavlefshem.

6. Leximi i sures Jasin apo cdo pjese tjeter nga Kurani per te vdekurit apo te varrezat.

xhamiambret.com