CIli është sekreti i ngrënies së syfyrit?

0
1632

Pyetje: Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Hani syfyr sepse në ngrënien e syfyrit ka bereqet (begati), cili është qëllimi me bereqetin e syfyrit?

Përgjigje: Qëllimi me bereqetin e suhurit është begati fetare dhe begati trupore.

Begatia fetare sepse me anë të saj vihet në jetë porosia e Profetit salallahu alejhi ue selem dhe meret si shembull, ndërsa begatia trupore, sepse me të ushqehet trupi dhe forcohet për të rezistuar agjërimin.

SHKEPUTUR NGA LIBRI “Mexhalis Ramadan” Shejh Uthejminit.
Perktheu Bledar Haxhiu.
Kasim