5 Veprat qe u lumturua Ademi dhe 5 veprat qe u mjerua Iblisi.

0
886

Ademi (alejhi selam) u lumturua me pese gjera:

– Pranoi gabimin qe kishte bere.

– Ndjeu keqardhje per te (mekatin).

– Qortoi veten e tij.

– Nxitoi per tu penduar.

– Nuk i humbi shpresat nga meshira e Allahut.

Ndersa Iblisi (shejtani) u mjerua me pese gjera:

– Nuk e pranoi mekatin.

– Nuk ndjeu keqardhje per te (mekatin).

– Nuk e qortoi veten per cfare kishte bere.

– Nuk u pendua per mekatin e tij.

– Humbi te gjitha shpresat nga meshira e Allahut.

[El Bahr el Muhijt, ibn Hajjan].
Perktheu Fatjon Isufi