5 fjalë të arta nga Jahja bin Dinar

0
251

Ka thene Jahja bin Dinar:

Diturite jane pese lloje:

1. Dituri qe eshte jeta e dynjase dhe ajo eshte dituria e teuhidit.

2. Dituri qe eshte ushqimi i fese dhe ajo eshte dituria e perkujtimit dhe meditimit ne kuptimet e Kuranit dhe Hadithit.

3. Dituri qe eshte ilaci i fese dhe ajo eshte dituria e fetvase, kur dikujt i ndodh dicka dhe ka nevoje per dikend qe t’ia sheroje problemin.

4. Dituri qe eshte semundje per fene dhe ajo eshte bidati.

5. Dituri qe eshte shkaterrim per fene dhe ajo eshte magjia e te ngjashmet me te.

/xhamiambret.com