Mënyra e fërkimit të kokës gjatë abdesit (për gratë)

Mënyra e fërkimit të kokës gjatë abdesit (për gratë)

Pyetje: Si duhet ta fërkojë gruaja kokën e saj gjatë marrjes së abdesit? A është i mjaftueshëm fërkimi i një pjese të saj? Përgjigje: Mënyra e fërkimit të kokës për gratë është si ajo e…

Read More
A duhet të hiqen dhëmbët artificialë gjatë abdesit?

A duhet të hiqen dhëmbët artificialë gjatë abdesit?

Përgjigje: Nëse njeriu ka dhëmbë artificialë, më e drejtë është të mos i heqë, sepse kjo është e ngjashme me unazën, e cila nuk hiqet gjatë abdesit, por mjafton të lëvizet, mirëpo edhe kjo nuk…

Read More
A lejohet t’u japim mes’h çorapeve të tejdukshme gjatë abdesit?

A lejohet t’u japim mes’h çorapeve të tejdukshme gjatë abdesit?

A lejohet t’u japim mes’h* çorapeve të tejdukshme gjatë abdesit? Përgjigje: “Çorapet, të cilave lejohet t’u jepet mes’h, duhet të jenë të plota dhe të dendura, pra jo të tejdukshme. Nëse janë të tejdukshme, nuk…

Read More
A e prish abdesin puthja me epsh?

A e prish abdesin puthja me epsh?

A e prish abdesin puthja me epsh? Përgjigje: Dijetarët nuk janë të një mendimi lidhur me këtë çështje. – Disa prej tyre thonë se prekja e gruas e prish abdesin, sido që të jetë, me…

Read More
8 rregullat kur merr abdes

8 rregullat kur merr abdes

1. Të thuash Bismilah. 2. Larja e duarve. 3. Futja e ujit në gojë dhe hundë. 4. Larja e fytyrës. 5. Larja e duarve deri në bërryla. 6. Fërkimi i kokës dhe i veshëve me…

Read More