Tre ushqimet e shëndetshme për zemrën

0
934

Tre ushqimet e shëndetshme për zemrën:
Një zemër e shëndetshme varet nga shumë faktorë, përfshirë edhe ushqimorë. Por një studim i fundit tregon se tre janë artikujt ushqimore që kanë ndikimin më ta madh.

-Çokollata e zezë
E para është çokollata e zezë, e cila redukton rreziqet e problemeve kardiovaskulare si dhe ndihmon në qarkullimin e gjakut, duke pakësuar rastet e vdekjeve nga sëmundjet e zemrës.

-Kafeja
Një lajm i mirë vjen edhe për të apasionuarit për kafenë, pasi thuhet se rreziku nuk shtohet aspak nga konsumimi i kësaj pije, por se rreziku i diabetit reduktohet në mënyrë të ndjeshme.

-Vaji i ullirit
Gjithashtu ndër produktet ushqimore që ndihmon në forcimin e zemrës është edhe vaji i ullirit i cili redukton dukshëm problemet në koronare.