Dëmet që shkakton alkooli te fëmijët.

0
901

Për fëmijët konsumimi i alkoolit përbën një rrezik të vërtetë për shëndetin.

Në fakt, nga ndërtimi dhe nga stadi i zhvillimi fizik dhe psikik, fëmijët janë shumë të ndjeshëm ndaj efekteve të alkoolit edhe nëse ai merret me sasi të vogla.

Në rast shkeljeje, pasojat mund të jenë dramatike.Dhe mund të cojnë deri ne vdekje.

Për shembull, tek një vajzë apo djalë të moshës 12 vjeç, konsumimi i 5 birrave të njëpasnjëshme jep simptoma të rënda intoksimi dhe në raste të veçanta mund të shkaktojë dhe vdekjen.

Për adoleshentët nga mosha 16 vjeç, konsumimi i verës dhe birrës sjell deme ne organet trupore.