Pyetje dhe përgjigje rreth besimit 2

Pyetja 1: Cili është Zoti yt?
Përgjigjja: Zoti im është Allahu.

Pyetja 2: Kush të krijoi ty?
Përgjigjja: Allahu, i Cili më krijoi mua dhe të gjithë njerëzit e tjerë.

Pyetja 3: Kush e krijoi natën dhe ditën, Diellin dhe Hënën?
Përgjigjja: Allahu është Ai që krijoi natën dhe ditën, Diellin dhe Hënën.

Pyetja 4: Kush e krijoi Tokën mbi të cilën ne ecim?
Përgjigjja: Allahu ëshët Ai që krijoi Tokën mbi të cilën ne ecim.

Pyetja 5: Kush i krijoi detërat dhe lumenjtë?
Përgjigjja: Allahu është Ai i Cili I krijoi detërat dhe lumenjtë.

Pyetja 6: Kush e lëshon shiun nga qielli?
Përgjigjja: Allahu është Ai që e lëshon shiun nga qielli.

Pyetja 7: Kush i krijoi pemët dhe nxjerr prej tyre fruta?
Përgjigjja: Allahu është Ai që krijoi pemët dhe nxjerr prej tyre fruta.

Read Previous

Pyetje dhe pergjigje rreth besimit 1

Read Next

Si të marrësh gusul