Mjeti për çdo sukses ne kete bote.

0
326

Ka thene Ibn Abas radijallahu anhu:
Teuhidi i Krijuesit eshte mjeti per cdo sukses. Madherimi dhe manifestimi i tij ne adhurim eshte shkaku per cdo shpetim.

Teuhidi eshte sebepi me i madh per shpetim ne te dy botet. Origjina kryesore per qetesi dhe siguri, nese robi eshte i sinqerte me Zotin ne qellimin per Te, dashurine e Tij, madherimin e Tij, friken perj Tij, shpresen tek Ai, duane drejtuar Atij dhe i sinqerte ne cdo veper te jashtme dhe te brendshme ne baze te fjales se Allahut, drejtuar te Derguarit te Tij:

” Thuaj: Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime jane vetem per Allahun, Zotin e boterave, nuk ka ortak per Te.

Me kete gje jam urdheruar dhe une jam i pari i muslimaneve.”