7 vepra të cilave u vazhdon shpërblimi edhe pas vdekjes

7 vepra të cilave u vazhdon shpërblimi edhe pas vdekjes

Enes ibën Malik (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!), transmetohet se i Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të!), ka thënë: “Janë shtatë vepra, shpërblimi i të cilave i vazhdon njeriut në varrin e tij,…

Read More
A takohen, a vizitohen dhe a bisedojnë shpirtat e të vdekurve?

A takohen, a vizitohen dhe a bisedojnë shpirtat e të vdekurve?

Kjo është një çështje me rëndësi të madhe. Ne themi se shpirtrat janë dy llojësh: shpirtra të dënuar dhe sbpirtra të begatuar. Shpirtrat e dënuar janë në preokupim të mjaftueshëm të dënimit dhe nuk mund…

Read More
Bëhu udhëtar që le gjurmë të mira pas vdekjes tënde

Bëhu udhëtar që le gjurmë të mira pas vdekjes tënde

“Ruaji veprat e mira me shume se frymemarrjet e tua, sepse frymemarrja jote do te ndaloje nje dite, kurse veprat e mira mbesin me ty. Besimtar i lumtur eshte ai qe kur i ndalon frymemarrja,…

Read More