Përgojimi dhe thashethemet a e prishin agjërimin?

Përgojimi dhe thashethemet a e prishin agjërimin?

Përgjigje: “Përgojimi dhe thashethemet nuk e prishin agjerimin, por ato e pakësojnë shpërblimin e tij. Allahu në Kuran thotë: “O besimtarë! Ju është bërë detyrë agjërimi, ashtu si u ishte bërë edhe atyre para jush,…

Read More
Përgojimi i jomuslimanëve ka dënim të njëjtë me përgojimin e muslimanëve?

Përgojimi i jomuslimanëve ka dënim të njëjtë me përgojimin e muslimanëve?

Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut, Mbikqyrësit të Gjithësisë, kurse paqja dhe mëshira e Zotit qofshin mbi të Dërguarin e Tij.. E para: Në edukatën dhe sjelljen e muslimanit nuk bën pjesë e folura e turpshme…

Read More
A merr mëkat personi, i cili nuk largohet nga ai vend ku bëhet përgojim për shkak të turpit?

A merr mëkat personi, i cili nuk largohet nga ai vend ku bëhet përgojim për shkak të turpit?

A merr mëkat personi, i cili është ulur në një vend ku njerëzit përgojojnë dhe nuk ngrihet prej aty për shkak të turpit? Përgjigje: Falenderimi i takon vetëm Allahut, Zotit të Lartësuar, kurse paqja dhe…

Read More
Kur quhet përgojim?!

Kur quhet përgojim?!

Pergojimi eshte atehere kur te permendesh diçka rreth nje personi (ne mungese te tij) te cilen ai e urren (te permendet) qofte kjo ne lidhje me trupin e tij, karakteristikat fetare te tij, punet e…

Read More