5 porosi nga Profeti (alejhi selam)

5 porosi nga Profeti (alejhi selam)

Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) tregon se i Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë: “Kush i pranon prej meje disa fjalë, që të veprojë me to apo ta mësojë atë që do të veprojë me…

Read More
Karkaleci i florinjtë dhe Ejubi (alejhi selam)

Karkaleci i florinjtë dhe Ejubi (alejhi selam)

Transmeton Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) se Profeti (paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin mbi të) ka thënë: “Kur Ejubi (alejhi selam) po lahej lakuriq, pranë tij ra një copëz e madhe karkaleci i florinjtë. Ai…

Read More
Më ka urdhëruar miku im i dashur me shtatë gjëra

Më ka urdhëruar miku im i dashur me shtatë gjëra

Ebu Dherr el-Gifarri (Allahu qoftë i kënaqur me të!) tregon: Më ka urdhëruar miku im i dashur (Profeti, alejhi selam) me shtatë gjëra: “Më ka urdhëruar që t’i dua të varfërit dhe të je mi…

Read More
A lejohet t’ia jap zekatin prindërve apo fëmijëve?

A lejohet t’ia jap zekatin prindërve apo fëmijëve?

Pyetje: A i lejohet muslimanit që t’ia japë zekatin e pasurisë nënës apo fëmijëve të tij? Përgjigje: “Muslimanit nuk i lejohet që t’ua japë zekatin prindërve apo fëmijëve të tij, pasi ai e ka për…

Read More