Urtësi dhe këshilla nga Ibn Kajimi (1)

Urtësi dhe këshilla nga Ibn Kajimi (1)

• Largoje atë të keqe që të vjen nëpër mend, nëse nuk e bën ajo do të të kthehet në një mendim; atëherë largoje atë mendim, nëse nuk e bën ai do të bëhet një…

Read More
A merr mëkat personi, i cili nuk largohet nga ai vend ku bëhet përgojim për shkak të turpit?

A merr mëkat personi, i cili nuk largohet nga ai vend ku bëhet përgojim për shkak të turpit?

A merr mëkat personi, i cili është ulur në një vend ku njerëzit përgojojnë dhe nuk ngrihet prej aty për shkak të turpit? Përgjigje: Falenderimi i takon vetëm Allahut, Zotit të Lartësuar, kurse paqja dhe…

Read More
7 forma se si të ruhesh nga e keqa dhe shejtani

7 forma se si të ruhesh nga e keqa dhe shejtani

1. Leximi i ajetit kursij kur shkon për të fjetur. Allahu të mbron ty dhe nuk të afrohet shejtani derisa të zgjohesh dhe siç është transmetuar se ajeti kursij është mirë të thuhet pas çdo…

Read More
6 Menyrat se si te ruhesh nga joshja dhe provokimet e femrës?

6 Menyrat se si te ruhesh nga joshja dhe provokimet e femrës?

1 – Ulja e shikimit. Nëse thua se nuk mundem, duhet të përpiqesh që t’i rezistosh diçkaje të tillë. Nëse do e lësh shikimin të lirë të shikojë ç’të dalë përpara, do e kesh shumë…

Read More