Ata që flenë gjatë gjithë ditës në Ramazan, është i saktë agjërimi i tyre?

Ata që flenë gjatë gjithë ditës në Ramazan, është i saktë agjërimi i tyre?

Çfarë mund të thuhet për ata njerëz që flenë gjatë gjithë ditës në Ramazan, dia falen me xhemat dhe disa jo, a është agjërimi i tyre i saktë? Përgjigje: “Agjërimi i tyre quhet i kryer…

Read More
Kur është e pëlqyeshme që të merret abdes?

Kur është e pëlqyeshme që të merret abdes?

Para se të flesh. Profeti (alejhi selam) ka thënë: “Kur të shtihesh në shtrat, merr abdes ashtu sikur duhet të marrësh për namaz, e pastaj shtrihu në krahun e djathtë…” (Mutefekun alejhi) Nëse ai që…

Read More
Çfarë gjykimi ka zgjimi i të tjerëve për namazin e sabahut?

Çfarë gjykimi ka zgjimi i të tjerëve për namazin e sabahut?

Përgjigjja: Allahu i madhëruar e ka porositur profetin e tij në Kuran duke i thënë: “Urdhëro familjen tënde për namaz dhe bëj durim ndaj tij! Nuk kërkojmë prej teje risk se ne të japim ty…

Read More
Per ata qe e kalojne kohen ne gjume gjate Ramazanit

Per ata qe e kalojne kohen ne gjume gjate Ramazanit

Shejh Salih el Feuzan është pyetur: Është dikush që i ndalonë njerëzit te flenë gjatë kohës së ramazanit dhe thotë se muslimanët duhet të jenë me aktiv dhe nuk është e përshtatshme që të flejnë.…

Read More