Planifikimi familjar

Planifikimi familjar

Pyetje: Cili është mendimi i Islamit për planifikimin familjar? Përgjigje: “Nëse ky planifikim bëhet duke u bazuar në këshillat e një mjeku specialist, me qëllim ruajtjen e shëndetit të gruas nga ndonjë anormalitet i mundshëm,…

Read More
A lejohet t’ia jap zekatin prindërve apo fëmijëve?

A lejohet t’ia jap zekatin prindërve apo fëmijëve?

Pyetje: A i lejohet muslimanit që t’ia japë zekatin e pasurisë nënës apo fëmijëve të tij? Përgjigje: “Muslimanit nuk i lejohet që t’ua japë zekatin prindërve apo fëmijëve të tij, pasi ai e ka për…

Read More
Si të mbjellim tek fëmija dashurinë ndaj Profetit, alejhi selam?

Si të mbjellim tek fëmija dashurinë ndaj Profetit, alejhi selam?

Përgjigje: Për t’i bërë fëmijët që ta duan Profetin ka shumë mënyra: – Le t’u tregojmë fëmijëve historitë e fëmijëve në kohën e Profetit, alejhi selam. Si kanë luftuar ata kundër njerëzve që e shqetësonin…

Read More
Mëkati që bëhet para syve të fëmijëve, a konsiderohet i hapur dhe publik?

Mëkati që bëhet para syve të fëmijëve, a konsiderohet i hapur dhe publik?

Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut, Krijuesit të Madhërishëm, kurse paqja dhe mëshira e Zotit qofshin mbi të Dërguarin e Tij. Kryerja e mëkatit në sytë e fëmijëve të tu, konsiderohet mëkat i kryer publikisht. Nëse…

Read More
Mëshira ndaj fëmijëve është dhunti e Allahut për njerëzit

Mëshira ndaj fëmijëve është dhunti e Allahut për njerëzit

Prej ndjenjave fisnike, të cilat i ka krijuar Allahu në zemrat e prindërve janë: më- shira ndaj fëmijëve, butësia ndaj tyre, simpatia ndaj tyre… Ndjenja e mëshirës ndaj fëmijëve është ndjenjë fisnike, e cila ndikon…

Read More
Fëmija im nuk dëgjon…cfarë duhet të bëj?

Fëmija im nuk dëgjon…cfarë duhet të bëj?

Baballarët dhe nënat shpeshherë ankohen se fëmijët e tyre janë të padëgjueshëm. Padëgjueshmëria mund të hetohet në moshën pesëvjeçare e ndonjëherë në moshën e tyre katërmbëdhjetë vjeçare. Në moshën pesëvjeçare, fëmijët e ndjejnë prezencën e…

Read More