A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

Pyetje: A lejohet vonimi i namazit të jacisë? Përgjigje: Vonimi i namazit të jacisë deri në fundin e kohës së tij është diçka e mirë, mirëpo nëse kjo bëhet shkak për mosfaljen e namazit me…

Read More
Marrëdhëniet intime para plotësimit të 40 ditëve

Marrëdhëniet intime para plotësimit të 40 ditëve

A i lejohet burrit që të kryejë marrëdhënie intime me gruan e tij pas lindjes, përpara plotësimit të 40 ditëve, nëse rrjedhja e gjakut është ndërprerë? Përgjigje: Nëse rrjedhja e gjakut ndërpritet para plotësimit të…

Read More
Cila është urtësia e ndalimit të mbajtjes së arit për meshkuj?

Cila është urtësia e ndalimit të mbajtjes së arit për meshkuj?

Përgjigje: Çdo gjë që Allahu ia ka ndaluar njeriut përmban në vetvete urtësi e kjo urtësi është e mjaftueshme për çdo besimtar. Thotë Allahu në Kur’an: “Kur Allahu ka vendosur për një çështje, ose i…

Read More
Si dhuratë për burrat në Xhenet janë përmendur hyrijet, po për gratë?

Si dhuratë për burrat në Xhenet janë përmendur hyrijet, po për gratë?

Si dhuratë për burrat në Xhenet janë përmendur hyrijet, po për gratë çfarë ka? Përgjigje: Allahu i Lartësuar për mirësitë në Xhenet thotë: “Atje ju do të keni gjithçka që do t’ju dëshirojë shpirti dhe…

Read More