A mjafton besimi me zemer qe personi te cilesohet besimtar musliman?

A mjafton besimi me zemer qe personi te cilesohet besimtar musliman?

Besimi vetem me zemer qe nuk pasqyrohet te gjymtyret nuk mjafton, pasi besimtari duhet ti bashkangjise besimit te tij punen e gjymtyreve. Besimtari beson se Allahu eshte Ai i Cili meriton te adhurohet Nje i Vetem pa shok, Ai eshte Krijuesi i gjithckaje, nuk eshte i lindur dhe as nuk ka lindur. Krahas kesaj, besimtari gjithashtu beson se profeti Muhamed alejhi selam eshte vetem rob i Allahut, i derguari i fundit te cilit i ka zbritur Kurani Famelarte dhe vula e profeteve. Te besuarit e Allahut nje te vetem dhe te besuarit e Muhamedit alejhi selam si percjelles i fjales se Zotit, jane dy bazat e medha mbi te cilat mbeshtetet feja Islame. Besimtari duhet te besoje me bindje cdo gje qe ka thene Allahu ne Kuran dhe profeti Muhamed ne citatet e tij profetike. Pra besimi me zemer duhet medoemos te reflektoje tek puna e gjymtyreve.

Shejh Abdulaziz bin Baz
Allahu e meshirofte

©xhamiambret.com

Read Previous

Ç’do të thotë të braktisësh Kuranin?

Read Next

Ka raste kur frikësohem nga sëmundja, si duhet të veproj në këto rrethana?