A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur?

0
1053

A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur?

Keshille e arte nga shejh Feuzani – Allahu e ruajte!

A lejohet nxitja e muslimaneve per te dhuruar ndihma, me ane te postimit te fotove qe tregojne muslimane te vrare dhe te plagosur?

Pergjigjja:
Kjo ceshtje nuk eshte e drejte dhe nuk lejohet postimi e publikimi i fotove, me qellim qe muslimanet e tjere te japin ndihma per vellezerit e tyre, por mjafton qe te percjellin situaten e tyre te rende qe perjetojne pa qene nevoja te shfaqin foto, sepse ky eshte perdorim i ndaluar per fotot, eshte mbingarkese qe Allahu nuk na e ka bere detyre dhe ndikon ne dobesimin e pesimizmin midis muslimaneve, sepse kur shfaqen foto te tilla ne syte e njerezve, atehere kjo shkakton panik tek muslimanet dhe frike nga armiku.
Detyre per muslimanin eshte qe te mos i shfaqe foto te tilla qe tregojne fatkeqesi te muslimaneve dhe as nga ata qe tregojne muslimane te vrare, te gjymtuar e te plagosur, por i fshehin ato per te mos shkaktuar dhimbje dhe merzitje tek muslimanet.

El ixhabet el muhimeh:2/ 105