A lejohet perdorimi i medikamenteve mjeksore me perqindje alkooli?

0
592

A lejohet perdorimi i medikamenteve mjeksore me perqindje alkooli?

Pergjigjja: ” Persa i perket medikamenteve te tilla me perqindje alkooli, nese nga konsumi i tyre shkaktohet dehje (sado pak qofte), atehere ky medikament eshte i ndaluar, haram dhe nuk lejohet te perdoret.

Nese nga konsumi i tyre nuk shkaktohet aspak dehje, atehere lejohet perdorimi i tyre, sepse perzierja e alkoolit me medikamentin eshte thjesht per ta ruajtur ate.”

( Shejh El Uthejmin ne: Likaat el bab el meftuh, 3/231)

facebook