Nëse dikush ejakulohet në gjumë gjatë ditës së agjërimit, çfar gjykimi ka për agjërimin e kësaj dite

0
2988

 

Pyetje: Nëse dikush ejakulohet në gjumë gjatë ditës së agjërimit, çfar gjykimi ka për agjërimin e kësaj dite?

Përgjigje: Nëse agjëuesi ejakulohet gjatë ditës së Ramazanit duke qënë në gjumë, një gjë e tillë nuk ja dëmton agjërimin sepse kjo është jashtë vullnetit të tij, dhe ai që është në gjumë i është ngritur lapsi (nuk meren në konsideratë veprimet e tij. Sh.p).

Shejh Uthejmin Allahu e Meshirofte

SHKEPUTUR NGA LIBRI “Mexhalis Ramadan”

Perktheu Bledar Haxhiu.