Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut, a duhet ta agjërojë këtë ditë?

Pyetje: ”Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut, a duhet ta agjërojë këtë ditë?”

Përgjigje: ”Ajo duhet ta agjërojë këtë ditë dhe të bëjë gusul, edhe nëse kjo do të ndodhë pas hyrjës së sabahut.

Të shtysh guslin deri pas hyrjës së sabahut ska të keqe në këtë.”

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 10/327-328

p.m.

Read Previous

A duhet ta përdor misvakun kur jam agjërueshëm

Read Next

A prishet agjërimi nga gëlltitja e pështymës dhe gëlbazës?