A prishet agjërimi nga gëlltitja e pështymës dhe gëlbazës?

0
4129
Pyetje: ”A prishet agjërimi i Ramazanit nga pështyma? Fakti është që mua më del shumë pështymë nga goja, veçanërisht kur lexojë Kuranin në xhami, e cila edhe më bezdis.”
Përgjigje: ”Që agjëruesi të gëlltit pështymën e tij kjo nuk ia prish atij agjërimin, pavarësisht nëse pështyma të cilën ai e gëlltit është shumë apo pak dhe pavarësisht nëse kjo ndodhë në xhami apo jo. Megjithatë, nëse është një kelbaz shumë i madh dhe rrëshqitës  nuk duhet ta gëlltisësh atë dhe nxjerre jashtë, ose hudhe në një facoletë nëse je në një xhami.”
Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr (10/270)
p.m.