Mos u shoqero me 5 kategori njerezish

0
313

Muhamed bin Ali percjell: Me porositi babai duke me thene: “Mos u shoqero me 5 kategori njerezish, mos bisedo e as mos bej rruge me ta.

Mos e shoqero fasikun (mekatarin), sepse ai te shet per nje te ngrene.

Mos u shoqero me kopracin, sepse ta ndalon pasurine atehere kur ti ke me shume nevoje.

Mos u shoqero me genjeshtarin, sepse ai i ngjan mirazhit, ta largon ate qe eshte afer dhe ta afron ate qe eshte larg.

Mos u shoqero me budallain, sepse duke dashur te te beje mire, ai te demton.

Dhe mos u shoqero me ate qe shkeput lidhjet farefisnore, sepse e kam gjetur te mallkuar ne tri vende ne librin e Allahut.”

Subscribe