Efekti i preshit në trupin e njeriut.

0
1859

prasi
Preshi (Kurrath)

Ka dy lloje preshi: nebetean dhe sirian. Njerëzit hanë preshin nebetean, që është një lloj perimeje, kurse preshi sirian ka shumë koka.

Preshi është i nxehtë dhe i thatë.
Ai shkakton dhembje koke, por nëse e zien dhe e ha ose e pi lëngun e tij, ai ndihmon kundra hemorragjive të ftohta.
Po të lyesh dhëmbin e prishur me farat e shtypura të tij, të cilat janë përzier me pak katran, ato e pastrojnë dhëmbin dhe qetësojnë dhembjet.
Tymi i farave të djegura të preshit ndërpret, gjithashtu, hemorragjinë.
Të gjitha këto dobi vijnë nga preshi nebetean.

Sidoqoftë, preshi është i dëmshëm për dhëmbët dhe trysat.
Ai shkakton dhembje koke, makthe, errëson shikimin dhe sjell vështirësi në frymëmarrje.
Preshi shërben si diuretik (shton urinimin), shton rrjedhjen e menstruacioneve dhe prodhimin e spermës, dhe nuk tretet lehtë.

Ibn Kajim El xheuzije
MJEKËSIA E PEJGAMBERIT