Vlerat e namazit te sabahut ne xhemat:

0
1164
 Vlerat e namazit te sabahut ne xhemat:

1-Namaz te cilin e prezantojne Melaiket e nates dhe te dites. “Dhe këndo Kuran në agim; me të vërtetë, falja e mëngjesit është e dëshmuar (nga engjëjt).” [Isra 78].

2- Kush e fal sabahun me xhemat, eshte sikur te ishte falur gjithe naten. [Muslimi].
Kush e fal sabahun ai eshte nen mbrojtjen e Allahut. [Muslimi].

3- Kush i fal dy namazet e koheve te freskta do te hyje ne xhenet. (Dy kohet e freskta jane sabahu dhe ikindia).

4- Shtojne dashurine e Allahut ndaj teje, sepse puna me e mire dhe me e dashur me te cilen robi afrohet tek Allahu eshte kur kryen obligimet e Tij.