Vlera e shoqerise se mire!

0
1011

Vlera e shoqerise se mire!

Umeri radijallahu anhu ka thene:
Nuk i eshte dhene njeriut miresi me e madhe pas Islamit se sa nje vella i mire,ndaj nese dikush arrin te gjeje dike te tille le te kapet fort pas tij.

Shafiu rahimehullah ka thene:
Nese ke ndonje shok qe te ndihmon ne bindje ndaj Allahut,mbaje fort, sepse gjetja e shokut eshte e veshtire ndersa ndarja prej tij eshte e lehte.

Hasan el Basriu rahimehullah ka thene:
Vellezerit tane(muslimane)jane me te dashur se familjet dhe femijet tane.Kjo sepse familja na perkujton me dunjane sa here qe jemi me ta,ndersa vellezerit na perkujtojne me Ahiretin. Nga cilesite e tyre eshte dhenia perparesi njeri tjetrit.

Shuajb Rexha