Veproje vepren e mire edhe nese shejtani te thote se eshte syefaqesi

0
998

“Sa i mire eshte sinqeriteti me Allahun! Dije se shejtani mund te vije kur deshiron te kryesh ndonje veper te mire dhe te thote se ti kete je duke e vepruar sa per syefaqe dhe ne kete menyre t’i shkaterron ambiciet.

Por, ti mos i jep rendesi kesaj dhe mos e degjo shejtanin, perkundrazi, puno edhe pse ai te thote se e ke sa per syefaqe. Sikur te te pyesnin “a je duke e bere tani kete sa per syefaqesi”, ti do t’u thuash “jo”.

Andaj mos u jep rendesi ketyre dyshimeve qe shejtani ka futur ne zemren tende, por vepro vepra te mira dhe mos thuaj une po veproj sa per syefaqe apo te ngjashme me kete.”

Shejkh Uthejmin rahimehullah