Shikoni se sa ore kane qendruar dijetaret e medhenj duke lexuar libra

0
874

Te dashuruarit pas librit

1. Buhariu qendroi 16 vite per shkrimin e Sahihut te tij.

2. Muslimi qendroi 15 vite per shkrimin e Sahihut te tij.

3. Iben Haxheri e perfundoi Fet’hul Barij shpjegimin e Sahihul-Buharij per 25 vite.
Po ti, o i mjere, çfare ke bere?!

Sa libra ke lexuar?

4. Buhariu ne disa prej neteve ngrihej 20 here per te shkruar ndonje dobi rreth hadithit.

5. Iben Haxheri ne nje prej udhetimeve te tij ka lexuar rreth 100 vellime.

6. Iben Kajjimi gjate udhetimeve te tij ka shkruar 6 libra, ku njeri prej tyre eshte libri i njohur Zadul-Mead.

7. Shejh Albani qendronte mbi shkalle 2 ore duke kerkuar dhe lexuar.

8. Sujutin e therrisnin “Ibnul-Kutub” per shkak se nena e lindi ne biblioteke. Etj., etj.

Kush deshiron t’i bashkengjitet karvanit te tyre, le ta shkund pluhurin e pertacise dhe dembelizmit nga shpirti i tij dhe te filloje t’i kthehet leximit te librave.
O njeri!

Ngrihu dhe garo me ata qe ta kane kaluar, merr librin tend (lexo) dhe fillo jeten tende!

Unejs Sheme