Punën e sotme mos e lër për nesër!

Punën e sotme mos e lër për nesër!

Nëse lexojmë rregullisht në hadithe dhe thëniet e te pareve tane do gjejmë qëshumë shprehje dhe urtësi popullore që i dedikohen popullit tonë janë trashëgimi e pastër islame

Umer bin Hatabi radijallahu anhu i shkroi Ebu Musa el Eshariut duke i thënë:
Forca në kryerjen e një pune është që të mos e lësh punën e sotme për nesër, sepse nëse i lini, do u grumbullohen dhe nuk do dini me cilën prej tyre të filloni, e në këtë menyre do humbisni një pjesë prej tyre.
Nese jeni mes dy alternativave per te zgjedhur ndermjet dy veprave ku njera ka te beje me kete dunja dhe tjetra me boten tjeter, zgjidhni ate te botes tjeter, sepse kjo bote shume shpejt do zhduket, ndersa Ahireti eshte ajo e vazhdueshmja dhe e qendrueshmja.
Te jeni te druajtur ne raport me Allahun.
Mesojeni Librin e Allahut (Kuranin) sepse ne te jane burimet e diturise dhe pranvera e zemres.

Marre nga libri el Musanef 7/267 te Ibn Ebi Shejbes

Shuajb Rexha

Read Previous

Meditime Kuranore!”O njeri, ç’të mashtroi ty që nuk i besove Zotit tënd bujar.”

Read Next

O Zot, na bëj ne, familjet tona dhe të dashurit tanë nga banorët e Xhenetit.