Profeti Muhamed thote:Keto jane 6 cilesite e njeriut te mire

0
14262

U pyet i Derguari i Zotit sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem:

Cilet jane njerezit me te mire ? Profeti sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem tha:

“Njerezit me te mire jane, cdo njeri me zemer mekh’mum (te pastert) dhe cdo i sinqerte ne gjuhen e tije.

Ata thane : Ate qe eshte i sinqerte ne gjuhen e tije e kuptojme, po ai qe eshte me zemer mukh’mum cili eshte ?

Profeti sal-lallahu alejhi ue sel-lem tha : eshte ai i devotshmi i pasterti nuk ka mekat ne te ( te fjetur ne zemer e i papenduar ) e as padrejtesi as urrejtje e as Hased”.

Transmeton Iben Maxheh me sened te mire Saktesoi Imam Albani.