Përhape këshillën qoft edhe pak

0
854

Dijetari i shquar, Muhamed bin Salih Uthejmin, tregon:

” Nje here me porositi nje prej myslimaneve, prej njerezve te thjeshte dhe me tha:

O djalosh, kujdesu qe gjithmone ta perhapesh ate qe di, ne cdo tubim dhe mbledhje, edhe ne ato vende ku mblidhen per te pire kafe, ose per te ngrene, dhe ne cdo tubim qe i pergjan ketyre!

Mos te te shpetoje asnje grumbullim i njerezve vecse ti u dhuron atyre dije dhe keshilla, qofte edhe pak.

Ai me keshilloi mua me kete keshille, dhe une ju keshilloj sikurse ai, sepse ajo eshte keshille shume e dobishme!
Talik Ala Sahihi Muslim.

Dhe keshilla me e rendesishme qe mund ti keshillojme ata qe na rrethojne, eshte keshilla per besimin dhe adhurimin e Allahut te
Vetem, Krijuesit te Gjithesise, dhe perkujtimin e tyre per Diten e Gjykimit!

Si behet kjo keshille?

Lexoju njerezve Fjalen e Allahut te Madheruar (Kur’anin), ne menyren me te mire dhe fjalen e Profetit alejhi selam!

Zemrat kane nevoje per te degjuar Fjalen e Krijuesit, Allahut te Madheruar!”

Dr. Junus Telezi