Nje keshille e bukur nga shejh Albani (Zoti e meshiroft)

0
1876

Nje prej sugjerimeve te Shejh Albanit (Allahu e meshirofte!) gjate kohes kur ishte mesimdhenes ne “Universitetin Islam te Medines” ishte qe Universiteti te kishte nje departament te vecante ku nxenesit e tij -krahas studimeve fetare- te mesonin dhe ndonje zanat apo profesion qe do u duhej kur te ktheheshin ne vendet e tyre pas perfundimit te studimeve. Kjo nxjerr ne pah largpamesine e shejhut (Allahu e meshirofte!).

Kane thene: “mos me jep per te ngrene, por me meso nje zanat se ushqehem vete”.

Nje prej vellezerve pyeti Shejh Uthman El-Khamis (Allahu e ruajtte!) se deshiron te studioje per mjekesi, porse zemra me shume anon nga studimi i dijes fetare.

Shejhu e keshilloi qe te studioje per mjekesi (per shkak te nevojes se madhe te muslimanet per kete) dhe ne kohen e lire te studioje dijen fetare. Duke pare se sot, elhamdulilah, ka shume nxenes qe kane mbaruar studimet fetare.

Realiteti i sotmet tregon me se mire nevojen per mesimin e ndonje profesioni per ata studente qe perfundojne studimet islame.

Unejs Sheme