Në cilët sure dhe ajete permendet dy here gomari?

0
474

Është cekur gomari në Kuran në dy vende, në cilët sure dhe ajete gjendet kjo përmendje?

– Në suren Nahl, ajeti nr.8;
وَالْخَيْلَ وَالْبِغَالَ وَالْحَمِيرَ لِتَرْكَبُوهَا

” Edhe kuajt (i krijoi), edhe mushkat edhe gomarët, për t’ju hipur atyre.”
Dhe në suren Lukman, ajeti 19;
وَاقْصِدْ فِي مَشْيِكَ وَاغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ ۚ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْوَاتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ

” Të jesh i matur në ecjen tënde, ule zërin ënd, se zëri më i egër është zëri i gomarit.”
(Lukman; 19).