Nderoje dhe respektoje komshiun tend?

0
1276

Shejkh Sulejman es Ruhajlij, Allahu e ruajtë:

“Prej moraleve të besimtarit është nderimi i komshiut.

Nuk është besimtar ai i cili fle dhe komshiu ngjitur me të është i uritur.

Sa gjë e mirë është nëse këto ditë kur bën pazarin tënd, nëse e ke mundësinë, ti blesh edhe komshiut gjërat bazë që nevojiten dhe t’ja vendosesh tek dera (i gjen kur hap derën dhe nuk preket krenaria e tij ngaqë nuk sheh kënd tek dera).

Shumë njerëz këto ditë kanë vështirësi në sigurimin e nevojave të tyre të përditshme.”

Profili zyrtar në Twitter.
Anis Agovi