Mrekullia e krijimit te shpendeve ne Kuran

0
622

Shkencëtarët konfirmojnë se dizajni i krahëve të zogjve është i mahnitshëm dhe i çuditshëm, sepse është i mbështjellë plotësisht me pupla fleksibël që janë të afta të përshtaten me të gjitha llojet e kushteve të fluturimit, si dhe bishti, këmbët, sqepi dhe koka.

Çdo pjesë e trupit të zogjve është një teknikë e mrekullueshme në çdo kuptim të fjalës.

Megjithatë, ajo që është më e mahnitshme është se si zogjtë arrijnë të kërcejnë papritur nga detet lart dhe më pas manovrojnë, lëvizin dhe fluturojnë për një kohë të gjatë. Lavdi Allahut, të Plotfuqishmit që thotë:

A nuk e di për All-llahun se Atij i lutet kush është në qiej e në tokë, madje edhe shpezët krahhapura. Të gjithë e dinë dhe janë të udhëzuar për lutje ndaj Tij dhe për madhërimin ndaj Tij. All-llahu e di ç’punojnë ata
Surja Nur 41

Nga: Abduldaem Al-Kaheel