Mrekullia e bletes ne ajetet e Kuranit

0
1395

Sa barqe ka bleta?

Nëse lexojmë fjalën e Allahut të Lartësuar kur thotë: “Prej barqeve të saj del lëng” Shohim se Allahu i Lartësuar i ka përmendur barqet në numrin shumës dhe jo në njëjës?

Studimet e kohëve të fundit kanë vërtetuar se bleta në fakt posedon 3 barqe.

Ajo e merr nektarin dhe e fut në barkun e parë për një kohë të caktuar, pastaj hap një valvul dhe prej aty nektari kalon në pjesën e dytë të barkut dhe aty lëngu kthehet në mjaltë.

Në fundin e barkut të dytë është pjesa e mbyllur ku nuk lejon të kalojë mjalti për në barkun e tretë vetëm se pak dhe në rast nevoje. Në barkun e tretë qëndrojnë organet e bletës të cilat ushqehen me këtë sasi të vogël mjalti gjatë fluturimit me qëllim që të arrijë në destinacionin e vet.

Në momentin kur bleta kthehet në koshere, këtu ndodh mrekullia, sepse ajo e rikthen të gjithë lëngun e saj që mban në barkun e dytë në mjalt të kulluar, të cilin e nxjerr nga goja dhe e vendos në hojet e kosheres dhe jo nga stomaku siç mund ta dinë shumë nga ne!

Fatjon Isufi