Mos u sill keq me bashkëshorten tënde

0
2278

Ka thënë dijetari i nderuar, imam Ibn Bazi -Allahu e mëshiroftë-:

“Është detyrë për bashkëshortin që t’i frikësohet Allahut, ta ndiejë që Ai e mbikqyrë dhe të kalojë një jetë të mirë me bashkëshorten e tij, duke iu drejtuar asaj me fjalë të këndshme dhe në mënyrë të mirë.

Të mos e godasi (rrahi) dhe as ta përshkruaj si të shëmtuar, por fjalët dhe veprat e tij të jenë të mira kundrejt saj, ky është obligim për të”.

📚 #فتاوى_إبن_باز 21/254-255.

Brulind Callari