Mos i trego miresite çdokujt

0
2719

“O biri im! Mos ua trego ëndrrën tënde vëllezërve të tu, që të mos kurdisin ndonjë gjë kundër teje” Jusuf: 5

Dobi:

(1) Mos i trego miresite para çdokujt, ngase jo çdo degjues eshte dashamires i yt.

(2) Mos ji liber i hapur per çdokend rreth teje, ngase ne mesin e tyre ka qe kane kuptim te keq e te tjere nuk kuptojne fare.

(3) Disa sekrete mbaji per vete (mos ia trego askujt), se ndoshta askush nuk e ka ‘kemishen’ e Jusufit dhe ti nuk e ke durimin e Jakubit.

Unejs Sheme