Mos i shaj njerezit: “O shejtan..” apo “O gomar”!

Nëse personi është mysliman nuk lejohet t’i thuhet shejtan.

Madje nuk lejohet t’i thuhen as fjalë të tjera, si: gomar apo fyerje te tjera.

Kanë thënë disa nga dijetarët se Allahu në Ditën e Gjykimit, personin i cili ka përdorë fyerje të tilla, do ta pyesë se a e kam krijuar atë në formën siç e quan ti (si: gomar etj.).

Prej sëmundjes së gjuhës është kur njeriu flet fjalë nënçmuese, fyese dhe të ulëta ndaj të tjerëve.

L. Perçuku

Read Previous

Shikoni se cfare vullneti kishte shejh Albani Zoti e meshirofte

Read Next

Nuk është prej nesh ai që nuk e mëshiron të voglin dhe nuk e nderon të moshuarin