Mos e largo moralin e mire nga vetja jote sa do gabime te kesh

0
1073

Ibn Kajjim (Allahu e mëshiroftë) thoshte: Sado të arrijë neglizhenca jote në adhurim, kurrë mos ler mangësi në moralin e mirë, sepse mund të jetë çelësi yt për të hyrë nē xhenetet e larta.

A mendon se njerëzit e mirë nuk kanē gabime?!

Patjetër, por ata i mbuluan dhe nuk i ekspozuan, kërkuan falje dhe nuk ngulmuan, i pranuan ato dhe nuk u justifikuan dhe vepruan mirë pas të këqiave që bënë.

Thuhet se hapi i parë i dashamirësisë është fytyra e qeshur.

Hapi i dytë: afërsia dhe i treti: kryerja e halleve që kanë njerëzit.

Fatjon Isufi