Mos e braktis Kuranin por ndryshoje jeten tend duke e lexuar ate

O lexues i Kuranit! Nese sheh tek vetja jote mangesi karshi leximit te Kuranit, atehere edukoje ate duke i caktuar vetes tende qe per cdo dite te lexosh nje pjese nga Kurani.

Te keshilloj!

Qe pjesen ditore ta caktosh per lexim per cdo here qe do falesh namazin obligativ ne xhami. Qofte kjo para ezanit, ose pas tij, ose pas faljes se suneteve (para farzit).

Dije!

Se Kurani eshte pranvera e besimtarit ashtu siç shiu eshte pranvera e tokes.

Nese Kurani nuk ndikon tek ty, atehere zemra jote eshte e vdekur.

Malik bin Dinari (Allahu e meshirofte!) thoshte: “O ju mbajtes (memorizues) te Kuranit! Cfare ka mbjellur Kurani ne zemrat tuaja?”

Tabariu (Allahu e meshirofte!) ka thene: “U angazhuam me Kuranin (lexim + memorizim = pune) dhe na mbuluan begatite”.

“Keshilla ne akide, adhurim, edukim dhe morale”.

Unejs Sheme

 

Read Previous

Cfare duhet te bej ai qe ben shume mekate

Read Next

3 cilesite qe duhet te kete komshiu i mire.