Me kë ta martojë vajzën time?

0
233

E ka pyetur Hasan el Basrin një njeri duke i thënë; me kë ta martojë bijen, motren time?

… tha; me atë që i frikësohet Allahut, nëse e don e rrespekton dhe nderon, e nëse nuk e don nuk i bënë padrejtësi!
( Muhtasar minhaxh el Kasidin 102)

… i nderuar prind, i nderuar vëlla, e nderuara motër! bëhu shkaktar që bijen tënde, motren tënde ta martosh me dikë që i frikësohet Allahut, që e don Allahun dhe të dërguarin e Tij, zakonisht nga kjo martes ka mirësi të shumta, më madhorja se do jen së bashku në xhenet, do e ndihmon në rrugen drejt parajsës pavarsishtë sfidave që do i kalojn së bashku!

… bëhu shkakar i një nisme të hajrit, mendoje se je duke e ndihmuar për në xhenet!

… jeta me bijen, motren tënde kalon shumë shpejt, jeta pas vdekjes është jeta reale, martoje bijen, motren tënde me dikë që shpresoni të jeni të gjithë së bashku në parajs, në kopshtet e mrekullueshme që ka përgatit Allahu për robërit e Tij!

Unejs Murati-Daku